|
|
|
Ingrediens-leksikon.
|
|
Avocado,
chili,
citronsaft,
CremeFraiche,
hvidløg,
jalapeno,
koriander,
lime,
oregano,
purløg,
salatløg,
salt,
tabasco
Salt
|
|
Det
vi i
daglig
tale
benævner
salt, er
en
kemisk
forbindelse
mellem
klor og
natrium,
og
sælges
oftest i
form af
kogsalt
eller
groft
salt,
hav-,
eller
urtesalt
(salt
blandet
med
forskellige
tørrede
pulveriserede
krydderurter).
Salt er
nødvendig
for os,
og
findes
normalt
i mange
af vore
daglige
næringsmidler.
Vi skal
beregne
ca. 4
gram i
den
daglige
kost,
men for
meget
salt
skader
helbredet,
og mange
danskere
spiser
for
meget
salt,
hvilket
kan
afstedkomme
hjerte-/kredsløbsforstyrrelse
m.m.
Salt
forekommer
rigeligt
i
naturen
i havet
og i
salte
indsøer.
Salt er
det
vigtigste
krydderi
for
mange,
og kan
være
svær at
erstatte,
men hvis
lægen
fraråder
salt i
maden,
bør man
erstatte
saltet
med
andre
krydrende
smagsemner.
Vær
varsom
med
salt,
når der
tilsættes
bouillonterninger
eller
soyasovs,
eller
hvis
retten
indeholder
saltede
produkter
i
forvejen.
En suppe
bør
skummes
før
salt
tilsættes
for at
gøre
den mere
klar.
Smag
først
til med
salt og
dernæst
kan
retten
tilsættes
andre
krydderier.
Hvis
retten
er for
salt kan
rodfrugter
bl.a.
kartoffelstykker
måske
redde
den
eller et
drys
sukker.
Groft
salt
eller
havsalt
kan
kværnes
i
saltbøsse. |
|
|
|
|
|