Ingrediens-leksikon.
|
   |
Avocado,
chili,
citronsaft,
CremeFraiche,
hvidløg,
jalapeno,
koriander,
lime,
oregano,
purløg,
salatløg,
salt,
tabasco
Koriander
|

|
Koriander
(Coriandrum
sativum) har en
meget speciel duft
og smag, som
umiddelbart kan være
svær at indpasse
i dansk
madlavning. Den
bruges meget i det
sydlandske køkken,
og giver en fin,
men speciel smag i
tomatsovs, supper,
grønsagsretter
m.m.
Koriander formeres
ved frø, og
vokser hurtigt
til. Man bør så
eller plante flere
hold i løbet af
sommeren, da
planterne
forholdsvis
hurtigt sætter frø.
De modne frø
smager anderledes
end resten af
planten, og bruges
mest i bagværk.
Planten bliver ret
høj, op til
omkring 75 cm.
Koriander spiller
også en afgørende
rolle i karryens
sammensætning.
Det anvendes ved
tilberedning af
supper og kødretter,
blomkål, samt i
marinader og de såkaldte
"a la
grecque"
retter |
|
|
|