|
|
|
Ingrediens-leksikon.
|
|
Avocado,
chili,
citronsaft,
CremeFraiche,
hvidløg,
jalapeno,
koriander,
lime,
oregano,
purløg,
salatløg,
salt,
tabasco
Purløg
|
|
Purløg
(Allium
schoenoprasum)
er vel sammen
med persille den
mest udbredte
krydderurt
herhjemme. Den
er først og
fremmest kendt
som det grønne
drys på omelet
og andre æggeretter,
men kan iøvrigt
drysses over
utallige andre
retter. Hvis man
står og mangler
almindelige løg
til en
tomatsalat, kan
man udmærket
erstatte med
purløg. Der
findes iøvrigt
en nærtstående
art, pibeløg,
der også er
velegnet til det
formål. Den er
grovere end purløg,
og er lidt
tidligere fremme
om foråret.
Pibeløg hedder
Allium
fistulosum på
latin, og den
kan af og til købes
i planteskoler
og lignende.
Fra omkring nytår
kan man grave
gamle planter af
purløg eller
pibeløg op i
haven, og sætte
dem i en potte i
vindueskarmen.
De vil så
hurtigt sætte
friske skud, som
kan være et
tiltrængt
vitamintilskud i
de mørke
vintermåneder.
Purløg er flerårig. |
|
|
|
|