GURKEMOL
2
modne avocadoer (ca. 325
g)
2 tsk friskpresset
limesaft
1½ spsk finthakket
salatløg
1 dl Karoline's
CremeFraiche 18%
½ tsk groft salt
Flæk avocadoerne på
langs og fjern stenene.
Skrab "kødet"
ud med en ske og gnid
det gennem en sigte.
Tilsæt limesaft og de
øvrige ingredienser.
Stil guacamolen tildækket
i køleskabet i mindst 1
time. Smag til. Server
tynde skiver ristet brød
og/eller grissini til.
HEFTIG
GURKEMOL
6
modne avocadoer
12 fed hvidløg, helst
fra friske hvidløg
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 løg
1 chili
Koldt vand
Avocadoer
skrælles, stenen
fjernes og kødet skæres
i tern. Avocado, salt og
citronsaft blendes til
en grødagtig masse.
Hvidløg og chili
finthakkes i en
foodprocessor – tilsæt
derefter løget til
hvidløg og chili og hak
blandingen yderligere.
Hvidløg, løg og chili
blandes godt med
avocadomosen. Tilsæt
evt. lidt vand, hvis
konsistensen er for fast
– dette sker ofte,
hvis avocadoerne ikke er
så modne.
Stilles
koldt et par timer og er
derefter serveringsklar.
GURKEMOL
4
portioner:
2 modne avocado
saften af en halv citron
salt og peber
et fed knust hvidløg
et par dråber tabasco
et drys koriander
evt. en spiseskefuld
cremefraiche
Avocadokødet
graves ud af skallerne
og moses med en gaffel.
De øvrige ingredienser
tilsættes. Eventuelt
kan du blande en skefuld
cremefraiche i til
sidst, men det er ikke nødvendigt.
En
rest kan godt gemmes til
næste dag, men den vil
blive lidt brunlig på
overfladen.
GOD
GURKEMOL
2
godt modne avocadoer
2 tomater
1/2 grøn chili
1 spsk finthakket løg
eller 1/2 bundt purløg
1 spsk citronsaft
eller 2 spsk limesaft
1 spsk frisk, hakket oregano
Kødet tages
ud af avocadoerne og
moses med en gaffel.
Tomaterne skoldes, flås
og skæres i små
stykker. Kernerne
fjernes.
Kernerne fjernes fra
chilien, og den hakkes.
Chili og tomatkød stødes
til en puré i en
morter.
Tomatpuréen røres i
avocadomosen sammen med
løg eller fintklippet
purløg og citron- eller
limesaft. Der smages til
med salt og peber.
Guacamolen drysses med
frisk oregano, og der
kan også pyntes med et
par tomatskiver.
GURKEMOL
2
velmodne avocadoer
3 spsk citron-
el. Limesaft
1 spsk olie
2 spsk meget Fint Hakket
Løg
1/2 finthakket Peberfrugt
2 flåede
Tomater
1 fed Knust Hvidløg
2 dråber Tabascosovs
friskkværnet Peber
evt 1 Knivspids Koriander
el
1 ts frisk salt
Flæk
Avocados. Fjern skindet
og mos frugtkødet med
en gaffel. Rør straks
Citron- eller Limesaften
i. Tilsæt de øvrige
ingredienser. Sæt det
tildækket og koldt 1/2
-1 time. Drys hakket
persille over.
GURKEMOL
A’LA RENE
2 avocadoer
2 spsk cremefraiche
2 spsk citronsaft
ca. et kvart charlotteløg
3 til 4 fed hvidløg
tabasco
jalapeno efter
hvor stærk man foretrækker
den?
Avocadoer,
skrælles udstenes og
moses, de resterende
ingredienser tilsættes,
og hele molevitten
blendes til det er
tilpas pureret.
|