Forsiden
Alverdens opskrifter  
Danske opskrifter  
Engelske opskrifter  
Franske opskrifter  
Mexicanske opskrifter  
Norske opskrifter  
Spanske opskrifter  
Tyske opskrifter  
Gurkemol billeder  
Ingrediens-leksikon  
Hvorfor Gurkemol.dk ?  
Links  
Tak til..  
Kontakt os  
Danske Gurkemol Opskrifter


GURKEMOL

2 modne avocadoer (ca. 325 g)
2 tsk friskpresset limesaft
1½ spsk finthakket salatløg
1 dl Karoline's CremeFraiche 18%
½ tsk groft salt

Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab "kødet" ud med en ske og gnid det gennem en sigte. Tilsæt limesaft og de øvrige ingredienser. Stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til. Server tynde skiver ristet brød og/eller grissini til.

 

 

HEFTIG GURKEMOL

6 modne avocadoer
12 fed hvidløg, helst fra friske hvidløg
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 løg
1 chili
Koldt vand

Avocadoer skrælles, stenen fjernes og kødet skæres i tern. Avocado, salt og citronsaft blendes til en grødagtig masse. Hvidløg og chili finthakkes i en foodprocessor – tilsæt derefter løget til hvidløg og chili og hak blandingen yderligere. Hvidløg, løg og chili blandes godt med avocadomosen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for fast – dette sker ofte, hvis avocadoerne ikke er så modne.

Stilles koldt et par timer og er derefter serveringsklar.

 

 

GURKEMOL

4 portioner:
2 modne avocado
saften af en halv citron
salt og peber
et fed knust hvidløg
et par dråber tabasco
et drys koriander
evt. en spiseskefuld cremefraiche

 

Avocadokødet graves ud af skallerne og moses med en gaffel. De øvrige ingredienser tilsættes. Eventuelt kan du blande en skefuld cremefraiche i til sidst, men det er ikke nødvendigt.

En rest kan godt gemmes til næste dag, men den vil blive lidt brunlig på overfladen.

 

 

GOD GURKEMOL

2 godt modne avocadoer
2 tomater
1/2 grøn chili
1 spsk finthakket løg eller 1/2 bundt purløg
1 spsk citronsaft eller 2 spsk limesaft
1 spsk frisk, hakket oregano

Kødet tages ud af avocadoerne og moses med en gaffel. Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker. Kernerne fjernes.
Kernerne fjernes fra chilien, og den hakkes. Chili og tomatkød stødes til en puré i en morter.
Tomatpuréen røres i avocadomosen sammen med løg eller fintklippet purløg og citron- eller limesaft. Der smages til med salt og peber.
Guacamolen drysses med frisk oregano, og der kan også pyntes med et par tomatskiver.

 

 

GURKEMOL

2 velmodne avocadoer
3 spsk citron- el. Limesaft
1 spsk olie
2 spsk meget Fint Hakket Løg
1/2 finthakket Peberfrugt
2 flåede Tomater
1 fed Knust Hvidløg
2 dråber Tabascosovs
friskkværnet Peber
evt 1 Knivspids Koriander el
1 ts frisk salt

 

Flæk Avocados. Fjern skindet og mos frugtkødet med en gaffel. Rør straks Citron- eller Limesaften i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Sæt det tildækket og koldt 1/2 -1 time. Drys hakket persille over.

 

 

GURKEMOL A’LA RENE

2 avocadoer
2 spsk cremefraiche
2 spsk citronsaft
ca. et kvart charlotteløg
3 til 4 fed hvidløg
tabasco
jalapeno efter hvor stærk man foretrækker den?

Avocadoer, skrælles udstenes og moses, de resterende ingredienser tilsættes, og hele molevitten blendes til det er tilpas pureret.


Copyright © 2003 [Gurkemol.dk]
Website designed by: JN-DesignGroup