Forsiden
Alverdens opskrifter  
Gurkemol billeder  
Ingrediens-leksikon  
Hvorfor Gurkemol.dk ?  
Links  
Tak til..  
Kontakt os  
Ingrediens-leksikon.


Avocado, chili, citronsaft, CremeFraiche, hvidløg, jalapeno, koriander, lime, oregano, purløg, salatløg, salt, tabasco

Salt

Det vi i daglig tale benævner salt, er en kemisk forbindelse mellem klor og natrium, og sælges oftest i form af kogsalt eller groft salt, hav-, eller urtesalt (salt blandet med forskellige tørrede pulveriserede krydderurter). Salt er nødvendig for os, og findes normalt i mange af vore daglige næringsmidler. Vi skal beregne ca. 4 gram i den daglige kost, men for meget salt skader helbredet, og mange danskere spiser for meget salt, hvilket kan afstedkomme hjerte-/kredsløbsforstyrrelse m.m. Salt forekommer rigeligt i naturen i havet og i salte indsøer.
Salt er det vigtigste krydderi for mange, og kan være svær at erstatte, men hvis lægen fraråder salt i maden, bør man erstatte saltet med andre krydrende smagsemner. Vær varsom med salt, når der tilsættes bouillonterninger eller soyasovs, eller hvis retten indeholder saltede produkter i forvejen. En suppe bør skummes før salt tilsættes for at gøre den mere klar. Smag først til med salt og dernæst kan retten tilsættes andre krydderier. Hvis retten er for salt kan rodfrugter bl.a. kartoffelstykker måske redde den eller et drys sukker. Groft salt eller havsalt kan kværnes i saltbøsse.
 

 


Copyright © 2003 [Gurkemol.dk]
Website designed by: JN-DesignGroup