Forsiden
Alverdens opskrifter  
Gurkemol billeder  
Ingrediens-leksikon  
Hvorfor Gurkemol.dk ?  
Links  
Tak til..  
Kontakt os  
Ingrediens-leksikon.


Avocado, chili, citronsaft, CremeFraiche, hvidløg, jalapeno, koriander, lime, oregano, purløg, salatløg, salt, tabasco

Koriander

Koriander (Coriandrum sativum) har en meget speciel duft og smag, som umiddelbart kan være svær at indpasse i dansk madlavning. Den bruges meget i det sydlandske køkken, og giver en fin, men speciel smag i tomatsovs, supper, grønsagsretter m.m.
Koriander formeres ved frø, og vokser hurtigt til. Man bør så eller plante flere hold i løbet af sommeren, da planterne forholdsvis hurtigt sætter frø. De modne frø smager anderledes end resten af planten, og bruges mest i bagværk. Planten bliver ret høj, op til omkring 75 cm. Koriander spiller også en afgørende rolle i karryens sammensætning. Det anvendes ved tilberedning af supper og kødretter, blomkål, samt i marinader og de såkaldte "a la grecque" retter

 


Copyright © 2003 [Gurkemol.dk]
Website designed by: JN-DesignGroup